27 december 2017 ←Terug naar overzicht

" Op 14 december opende Eigen Woonst in Menen feestelijk de deuren van hun nieuwe woonhuis. "

Eigen Woonst stelt nieuw woonhuis voor in Menen

Op 14 december opende Eigen Woonst in Menen feestelijk de deuren van hun nieuwe woonhuis op de hoek van de Poedermagazijnstraat en de Bruggestraat. Omwonenden, (potentiële) patiënten, familieleden, en zorgverleners uit Menen en omgeving, kwamen een kijkje nemen.

In elke kamer stelde een organisatie van het netwerk zijn eigen werking voor: het ging om Eigen Woonst, PCM en Contact, de mobiele teams Impact en Amphora, het CGG Mandel Leie, PVT Valckeburg, Travo en ’t Acoord.

Geïnteresseerden konden ook via een interactief mediaplatform Labyrinth Psychotica aan de lijve ondervinden hoe het voelt om een psychose door te maken. Via een speciale bril en via de medewerkers werden tal van visuele, auditieve, sensorische en tactiele prikkels op je afgevuurd. Iedereen was het erover eens dat deze ervaring je wel even doet stil staan bij wat mensen met een psychose beleven.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe logo’s van Eigen Woonst, ’t Acoord en Travo voor te stellen.

Met een hapje en een drankje werd het bezoek aan de woning afgerond, en kon er nog wat nagepraat worden.

Een 7-tal bewoners zal binnenkort intrekken in het volledig gerenoveerde pand. Elke bewoner heeft er zijn eigen kamer. Er is zijn gemeenschappelijke badkamers en één grote keuken / living. De toekomstige bewoners waren alvast enthousiast bij het zien van hun nieuwe onderkomen. Ze kijken er naar uit om met hun persoonlijke spulletjes en wat decoratie van het huis een echte ‘thuis’ te maken.